3ds Max : cam materyali sorunu
merhaba arkadaşlar.mimari exterior bi sahne çalışmaya çalışıyorum.ancak saatelrdir cam materyalindeki sorunu çözemedim.camın üzerindeki parlak yansıma hissini alamıyorum.cam ya mat bi objeymiş gibi ya da tamamen şefffafmış gibi görünüyor.farklı cam v-ray materyaller kullandım.ya da render alırken yansımadaki hdri dosyasını değiştirdim.v-ray sun, v-ray camera kullanıyorum.bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda fikri olan arkadaşların yorumu çok yardımcı olacaktır.
- Bayan
etrafta yansıma yapabilecek obje yok ama hdri var.sorunun hdri`dan kaynaklanabileceğini düşünerek farklı hdri dosyaları denedim ama değişiklik olmadı.
- Bayan
jpeg ekleyip birde camın ayarlarını eklerseniz yardımcı oluruz
- Erkek
Cam materyal ayarlarından geçirgenliği azaltıp yansımayı biraz arttırın. Arkadaşın dediği gibi ekran alıntısını koyarsanız daha isabetli bir çözüm olacaktır...
Bir de hazır materyal değilde kendiniz bir can yapın öyle deneyin.
İyi çalışmalar...
- Erkek
Selam,
binanın karşısına büyük bir plane koyup, üzerine de şehir manzarası resmi atayıp, camlarda yansıyacak bir açıya yerleştirirseniz hdri dan daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
- Erkek
modelin karşısına eğrisel bir yüzey atayıp üzerine şehir manzarası attığımda verimli denilebilecek bir sonuç aldım.teşekkürler.
- Bayan
fog color un rengini az biraz yeşil yaparsan köşeleri gerçekteki gibi yeşil olur.bi fikir.