3ds Max : render ayarlarım yüksek fakat lekenlenmeler çok fazla....
- Erkek
verylow u medium yap
HSph sibdivs i 50
interp. saplar ise 25 yap
- Erkek
benim ayarlar da HSph sibdivs= 80 , interp. sap= 50 ama.
bu şekilde ayarları düşürmüş olmuyomuyum.
- Erkek
ayarları abartmaya gerek yok, optimumu tutturmak lazım. özellikle very lowu high veya medium yapman baya önemli.
- Erkek
noisytreshold degerini arttirmayi denediniz mi ?
- Bayan
anladım furkan.denicem sölediğini.
Azer "noisytreshold" değerini hiç arttırmadım.hatta ne işe yaradını bilmiyorum :( nedir o peki...
- Erkek
resimde gösterdiğiniz alanlarda uzakta ve gölgede kaldıkları için ışık yetersiz kaldığından,ışıkları birbirine kaynaştıran tanecikler az olduğundan ve ışık doğru dağılamadığından noisyler oluşmuş.
Esasen render ayarlarında bilinçsiz yapılan yükseltmeler gereksiz render süresini uzatır.Tavsiyem ayarlarlı fazla yükseltmeden evvel kullandığınız ışığın subdivs değerini yükselterek deneyin.30 yapın 60 yapın oluşan noisylere bir bakın.
yeterli gelmiyor ise V-ray Dmc Sampler işinizi görecektir. adaptive amount değerini değiştirin.Adaptive amount değeri gölgede kalan yerlerle nekadar ilgileneceğini belirler.Işık tanelerini doğru bir şekilde dağıtmaya çalışır.varsayılan değer 0,85 tir.0,85 kötü bir değerdir normalde en yüksek olduğu ayar 0,0 dır.Ancak render süresini çok falza uzatır.değeri yavaş yavaş düşürerek deneyin.sahneye uygun değeri yakalayın.
noisytreshold da adaptive amount gibi parametre değeri ters çalışır azaltıkça yükseltmiş olursunuz.Noisy oluşumunu engellemeye çalışır.Uzakta kalan gölgede kalan alanlarla ilgilenir..Min samples örnek noktaların sayısını belirtir arttırdığınız zaman daha fazla tanecik oluşturur.Global subdivs multiplier ise sahnede subdvs değeri olan herşeyi temsil eder.Oraya 2 verirseniz sahnedeki herşeyin subdvs değerini iki katına çıkarmış olursunuz ki çok mantıklı olmaz :)
ezber değer söylemek yerine anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur.
Ezberden kullanılan değerleride söyleyeyim adaptive amount:0,7 noise treshold : 0,005 min samples : 15-20 ışık subdvs : 40-60
sahneden sahneye muhtaç olunacak değerlerin değişeceğini unutmayın :)
- Bayan
arkadaşlar hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum.evet alpout79 dediğin gibi çok acemiyim max konusunda öğrencez yavaş yavaş.ama solidrock dediğin şey hazır ayarlar yaptığı için pek hoşuma gitmedi.önemli olan işin mantığını öğrenmek.
Saolsun Azer arkadaş çok detaylı bi şekilde ufakda olsa bi ders hazırlamış.şimdi onu yapmaya çalışıyorum.inş. başarabilirim.
Teşekkürler...
- Erkek
rica ederim umarim isini gorur
- Bayan
- Erkek