3ds Max : By angle ın çalışma mantığı nedir?
Arkadaşlar editable poly üzerinde ki face sekmesinde bulunan by anglen çalışma matığını anlayamadım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
- Erkek
yüzey seçimi yaparken etkinleştirirsen eğer, o yüzeyin, orada belirlenen açı kadar yönü değişen, bitişiğindeki tüm yüzeyleri seçersin. örneğin bir plane, 10 poligonlu olsun. poligon modunda iken tek bir poligona tıklarsan bitişiğindeki tüm poligonnları ve o açı kadar yönü değişen tüm poligonları seçersin. Bu durumda tek bir poligonu tıklarken tüm plane poligonlrını seçmiş olursun, çünkü planin tüm poligonları 0 derece açı ile, ve her halükarda orada belirlediğin açıdan küçük olacaktır. bu denemeyi bir küre üzerinde dene ve açı değeri ile oyna. oldukça kullanışlı bir alet olduğunu göreceksin.
- Erkek
Teşekkür ederim ulaş bu kadar zaman nasıl oldu da atlamışım bunu hayret, basit ama baya yararlı bir komuta benziyor. tekrar teşekkür ederim.
- Erkek
Yahu ben yazdığımı tekrar okudum da, Birşey anladıysam Arab olayım. Neyse eğer anlaşılmazsa bildir bir resim ile anlatayım.
- Erkek
toplu olarak face seçmeye yarıyor benim gördüğüm bir silindirde denedim biraz anladım. silindirde yatsy olan facelerin açıya göre komşusunu seçti, dikeyde seçmedi hiç muhtemelen açıyı tutturamadım. teşekkürler.
- Erkek
OO, ben de fena su kaynatmışım, başlığa bakıp Bay Angel da kimmiş, ne çalışmaları varmış acaba diye açtım mesajı :)
- Erkek