3ds Max : Tente tasarımı ama nasıl?
Arkadaşlar modellemeye yabancı değilim ancak aşağıdaki resimdeki gibi tenteler yapmak için hangi modelleme tekniğini tavsiye edersiniz ya da siz olsanız nasıl başlarsınız bu işe?
- Erkek
1 plane çizin segmentini yükseltin (50 mesela) . sağ tıklayıp editable poly yoluyla poly nesnesine dönüştürün. vertex moduna geçip en köşedeki 1 vertexi seçip soft selection bölümündeki use soft selection kutucuğunu işaretleyin. fallof değerini 200 gibi yüksek bir değere getirip seçtiğiniz vertex i yukarı ve ileri geri çekiştirin. kumaş gibi gerildiğini göreceksiniz. kolay gelsin.
- Erkek
Çok teşekkürler işime yaradı..
- Erkek
Düz bir plane nesnesi çizin. Sağ tıklayıp "convert to editable patch" seçeneğine tıklayın. Daha sonra da nokta ve handle lar ile istediğiniz şekli verin. 3-4 dakikada hazır :)
- Erkek
ancak böyle yan cepheleri biraz daha içeri geçirmek istediğim de bozuluyor benim mantık şöyle..yine line modunda istediğim formu verdiğim diyelim peki daha sonra planedeki segmentler gibi nasıl içini doldururum.Normalde line modunda vertexleri oynadığım istediğim hacimleri veriyorum ama renderda birbirine girdiği için siyah çıkıyor..Benim mantıkta bir şey yapılamaz mı?
- Erkek
Patch ile yapmak en kolay yolu. Yan taraflarını da handle lar ile ayarlayabilirsiniz. Segment sayısını artırarak detay da ekleyebilirsiniz. Ama özellikle line ile yapmak istiyorsanız da şeklinizi çizdikten sonra surface modifier ekleyerek yapabilirsiniz. Surface modifier için çizdiğiniz şeklin üç boyutta düzgün bir kafes yapısı oluşturması lazım ve arası doldurulacak olan bölgelerin 3 ya da dört köşeli olmaları lazım.
Kolay gelsin.
- Erkek
istediğin şekilleri Bend Taper FFd gibi deformasyon araçları ilede çok rahat elde edebilirsin 2 bend ile kıvır FFD ile de uzamasını istediğin yerleri çekiştir
- Erkek
- Erkek
Cloth ile yapmayı deneyeceğim arkadaşlar..
- Erkek
Mümkünse bu konu silinmesin cok işime yaradı. Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler
- Erkek