3ds Max : segment sayısı çok olan bir objeyi pc`yi kasmadan kullanabilirmiyim ?
arkadaşlar selam
segment sayısının çok olmasıyla oluşan bilgisayarın kasması çok normal bir durum bunu engeleme şansımız varmı sizce ?
yani segment sayısı çok olan objeyi tamamen bütün işlenemez bir hale sokabilirmiyiz ?
pc`nin kasmaması için ne uygulayabiliriz ?
- Erkek
eger bu mimari bir proje ise sahnedeki objeleri proxy`ye çevir rahatlatırısn..
- Erkek
mimari değil küçük bir obje ama kusursuz olması için tubo smoth uyguladım ve çalışmaya devam ettim ama kasma problemi var
bu arada proxy`e nasıl çevirmem gerekiyor ?
- Erkek
Çok segmentli objeyi tıkla Sağ üst köşedeki Display şeç.
Aşağıdan Display as box şeçenegini işaretle sahnende kutu şeklinde
görünür istediğin andada şeçeneği kaldır sahnen oldukça rahatlar....
- Erkek
dediğinizi denedim display box`a tıkladım sadece box olarak görünüyor bu seçenekten başka bir çaremiz varmı ?
- Erkek
Proxy yada multires seçeneği var...
- Erkek
Malesef tek bir obje üzerinde çalışıyorsanız çok büyük bir fark yaratacak bir yöntem yok. Alternatif olarak objenizi parçalara bölüp, o sırada üzeinde çalışmadığınız kısımları gizlemeyi deneyebilirsiniz, ya da üzerinde çalıştığınız polygonları seçip, editable poly altındaki komutlardan "hide unselected" ı kullanabilirsiniz. En azından üzerinde çalışmadığınız bölgeleri gizleyerek çalışmanızı biraz daha kolaylaştırabilir.
- Erkek
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
- Erkek
objeye uyguladıgın turbo smoot modifiri üzerine gelip sag tıklayıp off in viewport dersin turbo smoot çalışma ekranında görünmez bir display den box yaptıgın zaman baya rahatlatırsın
- Erkek