3ds Max : Stadyum ışıklandırma!
Merhaba arkadaşlar, çizmeye çalıştığım stadyumda render almaya çalıştığımda çatı altı çok karanlık çıkıyor. Işıklandırma konusunda pek bilgi sahibi değilim hele hele Mental Ray, V-ray konusu hakkında hiç bilgim yok. Standart Skylight kullanmaya çalışıyorum bu sonucu alıyorum, omni kullanmaya çalıştım görüntü çok daha kötü çıkıyor. Görüntü aşağıda verdiğim linkteki gibi. Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa sevinirim, herkese kolay gelsin.
www.akkuzucephe.com/deneme/1.jpg
- Erkek
Peki sorumu söyle değiştirsem, ışıklandırma için mental ray kullanmam uygun olur mu?
- Erkek
mental ray kullanmayı bilmiyorsan render ayarlarında sıkıntı yaşayabilirsin.
Default render almaya devam et derim. omni light ekle sahneye işini görecektir. karanlık olan her yere omni light ekle.
- Erkek
en iyisi öyle yapayım teşekkür ederim:)
- Erkek
ışıklandırma gayet doğa olmuş bence sonuçta gölgede kalması gayet normal
- Erkek
Normal ama çok karanlık orayı da göstermem gerekiyor. O yuzden yani:)
- Erkek
hocam aslında gayet doğal görünüyor, olması gerektiği gibi. belki ekran kartınızdan yada monitörünüzden kaynaklanan nedenlerden dolayı siz orayı çok karanlık görüyorsunuz ama ben şu an orayı gayet doğal ve gölgeli görüyorum. detaylar görünüyor çok karanlık değil aslında. imkanınız varsa sizin ekran kartınızdan yada monitörünüzden farklı bir bilgisayarda bakın link verdiğiniz resime.
- Erkek
ne kadar omni koyarsan gölge kalitesi o kadar azalır ayrıca her tarafı aydınlık gösterem iila diyorsan bu sefer görüntü gerçekçi gözükmeye bilir..
şu an bence çok iyi...
- Erkek
Dostum PES içinmi bu stadyum Erzurum stadı
- Erkek