3ds Max : parçaları çevreye yayma animasyonu
arkadaşlar ben komleks bi obje tasarladım ve biraz artistlik olsun (:P) diye parçalarına ayrılıp tekrar birleştirecek bir animasyon yapmak istiyorum. ama çok parça var. tek tek elle yapılcak iş deil yani. işin gerçeği yaparım 1 saatte ama hani şöle işi kolaylaştırcak hemde daha sonra böle bşey yapmak istediğimde içim rahat ederek çok parçalı şeyler yapmamı sağlayacak bi script vesaire bişey varsa güzel olur yani :)
- Erkek
Tam olarak istediğiniz parçalamak mı anlıyamadım. Fakat tahminimce öyle birşey istiyorsunuz. Rayfire plugin`i kullanabilirsiniz. Rayfire hakkında araştırma yapın.
- Erkek
yok hocam o şekil parçalamak değil. bi saat modelledim ben. bu saatin kapağı açılacak, çerçeveler sonra dişlilerin herbiri belirli bir eksende dışarı çıkacak yavaştan sonra tekrar birleşecek.
- Erkek
http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3d-studio-max/assemblydisassembly-with-particle-flow-in-3ds-max/
bu işine yarabilir
- Erkek
ilgileriniz için teşekkürü borç bilip, şuanda material ataması için meshsmooth vesaire ayarlarla uğraştığım için işimi bitirince bakayım. bilgisayarım "un"count yüzünden her 3dk da bir kapatıyo da 3ds max`i :p
- Erkek
sedatın söylediğini uygula
gerisine gerek yok
- Erkek
Bencede sedatın söylediği mantıklı bunun için plugin e gerek yok set key veya auto key ile halledebilirsin.
- Erkek
vala her mouse hareketinden sonra 5sn beklemeye başlayınca biraz ara vermeye karar verdim. 2 haftadır sürekli bunla uğraşıyorum. bikaç gün dinlenip sonra devam etcem. ama iş bitince sizin gibi değerli üstatlarımı dinleyeceğimden emin olabilirsiniz. ilgilerinize teşekkürler.
- Erkek