Particle flow spawn

Particle Flow araçlarından spawn kullanımı ve materyal uygulama işlemi

selam arkadaslar,,
Umarım bu dersler size faydalı olacaktır ..başka arkadaşlarda Particle flow üzerinde açıklamalar ve dersler yapıyorlar ..ellerine sağlık. Bende elimden geldiğince size fazla plugin ve script gerektirmeyecek çalışmalarla yardımcı olmaya çalışacağım.. umarim herkes faydalanır da artık  particle fx sadece 3d max´ın bir kısmı değil..başlı başına bir iş olduğu kabul edilir..

Ben size spawn´in fonsiyonları hakkında bir ders hazırladım..

Herkese kolay gelsin arkadaslar...


Boş bir max dosyası açın.. 
 
frame size i 400 yapin.. çünkü 100 frame animasyonu yeterli gelmiyor.
 
X=0 Y=0 Z=0 koordinatlarina (sayfanın tam ortasına ) bir Omni light yerlestirelim..ayarlarına müdahele etmemize gerek yok.

Space warps menüsü altındaki force dan wind ekleyelim. X=0 Y=0 Z=0 koordinatlarina. XYZ = 0 pozisyonunu tercih etmemin sebebi .belli bir yöne çekim yapmasını engellemek..Spherical yapmamın sebebi de ok yönünde bir hareket yapmasını istemiyorum her yöne hareket yapsın parçacıklar..

Tekrar space warps menüsü altındaki force dan bir drag ekleyelim...Bunun pozisyonu önemli değil winddeki gibi.. 0 ve 400 . frame i gücü bu aralıkda kullansın diye tercih ettim. Linear damping ayarlarini 10 yapmamın sebebi x y ve z yönlerinde aynı etkiyi vermesi için.

bu aşamadan sonra artık dış etkileri olusturacak elemanları tamamlamış olduk...Şimdi particle flow aşamalarına geçmiş bulunuyoruz..

Birth 
emit start : 0 emit stop : 0
Amount : 1
(Tek ve hareketsiz parçacik kullanacağıim..spawnla miktarlarını nasıl arttıracağız göreceksiniz.)
  
Position Icon  
Lock on emitteri işaretleyin
Locationdan Surface i seçin
( Bu parçacıkların emitterin hangi kısmından doğacağını belirtmeye yarıyor.)
  
Spawn 01
Spawn 01 in açılımı yukarıdaki resimde mevcut arkadaslar..
(spawn kelime olarak yavrulamak anlamına geliyor...yani yaptığınız particle miktarı dışında olan yavruların miktarlarını ayarlamak üzere tasarlanmıştır..buradaki parametrelerle ugraşarak degişik görseller elde edebilirsiniz.. Per second da kelime itibari ile her saniye demek oldugundan, her saniye eklenecek parçacık sayısını belirlemiş oluyoruz..(Bu sekilde yazarak anlatmak uygulamaktan çok daha zor , anlamsız bir açıklama olmuşsa kusura bakmayın)
  
Spawn 02  
Spawn 02 in açılımı yukarıdaki resimde mevcut arkadaslar..
( spawn in by travel i ise daha önceki spawnda belirlediğimiz miktarın oluşturduğu parçacıkların içinden hangi miktarda ve hangi ölçüde alındığını belirlemek için tercih ettik )
  
Speed 01  speed : 30 - variation : 0 direction : random 3d
(3 boyutlu uzayda 30 birim hızla hareket etmesini istemiş olduk buradada.. Bunun amacı 1. eventdan gelen parçacıkların bir hıza sahip olmalarını istememizle alakalıdır.. çünkü 1. event da hareket ettirecek bir güç kaynağı vermedik...bir olan particle sayısını spawnla arttırıp ikinci eventta seçilen parçalara hız veriyoruz)
  
Spin 01  Spin rate : 360 Variation : 0 random 3d
(spin vererekde olusturdugumuz parçaciklarin her birinin kendi içlerinde yapacagi rotasyonları belirliyoruz...Rotation kullanmadık çünkü her birini ayrı ayrı kontrol etmemiz spin le mümkün oluyor.)
  
Speed 02  
speed : 500 - variation : 0 direction : icon center out
(evet arkadaslar event 1 ve event 2 de olusturup ufakça hareketlendirdigimiz parçacıklara artık yol veriyoruz...iconun dışında daha seri bir hareket yapmaları için speedide arttırıyoruz)
  
Force 01  Wind ekliyoruz...Yukarıda daha önce parametrelerini vermiştik....influence:1000
(influence tesir miktarının ölçüsü sadece % kaç oranında kullanılmasını istiyorsaniz buradan ayarlayacaksınız)
  
Force 02  Drag ekliyoruz ..Yukarıda daha önce parametrelerini vermistik ..influence:200
(ayrı force lar kullanmamızın sebebi...wind deki etkiyi %1000 olarak verdik ama dragda % 200 oldugunda aynı force da verememezdik.)
  
Shape 01  
Shape : Tetra--- Size : 0,1
(shape kullanmak kisisel fantazinizle alakalı :))) egerki displayi geometry yaparsanız shape de seçtiginiz malzemenin fonksiyonlarını görebilirsiniz..)
  
Scale 01  0. frame de 1500 120.frame de 1200 verdim scale faktör ayarlarını.
(scale eklerseniz eger...oluşan parçacıkların ekranda görünme ebatlarına müdahele etme şansınız olur..yani scale kullanmazsanız shape de verdiginiz ebatla kalırsanız.sadece verdiginiz ebat kadar parçacık görürsünüz.. eger scale verirseniz her bir parçacik sizin shape de verdiginiz ölçü üzerindeki bilgiyi baz alarak % ölçüsünde boyutları ile oynama imkanı sağlar)
  
Material static 01  Aşağıdaki ayarladığımız materiali...material static e ekliyoruz..copy veya instance farketmez...ama kesinlikle Material ID channele ( dikkat yazan yer) 3 sayısını girin efekt kısmında bu sayı kullanılacak çünkü...

eveeeett ...bu sekilde particle ayarlarınıda sonlandırmış durumdayız..Eger makınanız kuvvetli ise time slideri bir ileri sürükleyin bakalim begenecekmisiniz oluşan görüntüyü....daha bitmedi bir de lens effect ayarlarımız var isterseniz verebilirsiniz.. istemezsenizde vermeyin...:))
 
environment panelinin yanindan effect kısmını açın...oradan add e tıklayıp lens effect ekleyin...şimdi lens effect parameterin altındaki kısımdan 2 tane glow ekleyecegiz...

GLOW 1

GLOW 2

Buraya kadar arkadaşlar...Eğer benim anlattıklarımla aynı şeyleri yapmiş iseniz bu görüntüye ulaşmış olmanız gerekiyor...

yeni derslerde görüsmek üzere ...kolay gelsin hepinize. body { background: #FFF; }

Ekleyen: mustyercan32

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!