Avensis modelleme 3
Avensis modelleme bölüm-3 (kaplama ve render)
Önce arabamızın gövdesine doku uygulayalım. >> Material Editor´ü açıp boş bir slot seçelim ve isimlendirelim (damlalık ikonunun yanındaki "0x - Default" yazısını seçip "araba boyası" gibi bir isim verelim. Tüm slotları isimlendirmemiz ilerleyen aşamalarda değişiklik yapmamız gerktiğinde bize kolaylık sağlayacaktır.) Şimdi sıra camımızda: >> Material Editor´ü açalım boş bir slot seçip isimlendirelim. >> Shader Basic Parameters bölümünden Anisotropic´i seçelim ve 2-Sided´in başındaki kutucuğu işaretleyelim >> Diffuse rengini siyah olarak ayarlayalım. Opacity 15, Specular Level 53, Glossiness 79 ve Anisotropy değerini 40 yapalım. >> Extended Parameters bölümünde Filter rengine tıklayalım açılan pencereye şu değerleri girelim; red 128, green 153 blue 153. >> Map bölümüne geçelim burada reflection değerini 40 yapıp map butonuna tılayalım açılan pencereden Raytace´i seçelim ve Reflection yazısının başındaki kutuyu işaretleyelim. Genel olarak sahnemizden biraz bahsedelim. Arabamızla beraber asfalt, ağaçlar ve duvardan oluşan bir arka planımız var. Bunların dışında yansımada yardımcı olmaları amacıyla kullandığım bazı nesneler var. Aşağıdaki resimde arabanın arka tarafında görülen ev ve ağaçlar sahnemizi çevreliyor bunun dışında en önemlisi sahnemizin hemen üzerindeki Plane. Beyaz ve Self-Illumination değeri 100 olan bu Plane arabamızın üst kısmındaki yansımayı oluşturuyor. En alttaki resimde yansımada yarattığı fark çok açık bir şekilde belli oluyor.
Sahnemizde dört tane ışık oluşturuyoruz: IES Sun, Intensity değeri 1750 olarak ayarlıyoruz. Işığın rengisi ise red 255, green 242 blue 229. Shadows bölümünden on´u işaretleyip Ray Traced Shadows´u seçiyoruz. Skylight, bunda rengi dışında hiçbir değişiklik yapmayalım. Renk değerleri şöyle; red 255, green 251 blue 245. Omni, Sahnemize iki tane aynı değerlere sahip omni yerleştiriyoruz. "Intensity / Color / Attenuation" bölümünden Multiplier değerini 0,2 olarak ayarlayıp ışıklarla işimizi bitiriyoruz.
Şimdi sıra son kısımda emeğimizin karşılığını alma vakti geldi. Render >Render´i seçip veya F10 tuşuna basıp Render Scene penceresini açıyoruz. >> Common bölümünden Assign Renderer kısmına geçiyoruz. Buradan Production´i Mental ray olarak seçiyoruz. >> Indirect Illumination bölümünden Final Gather´i etkin hale getirip Samples değerini 500 Filter değerini ise 2 olarak ayarlıyoruz (test renderleri alırken bu değerleri düşük tutarsanız render süresi belirgin ölçüde azalacaktır). >> Renderer bölünde Samples per Pixel kısmındaki Minimum ve Maximum değerlerini 16 olarak ayarlıyoruz ( yine buradada değerleri düşürmemiz render süresini kısaltır). Yüksek çözünürlüklü renderler de Minimum ve Maximum değerlerini düşük tutarsak modellerimizde kırıklı bir görünüme neden olur. Ve son olarak Filter Type´i Michell olarak ayarlıyoruz. |
Ekleyen: ozgur
Emeğinize sağlık.Videolu anlatım olsa ancak bu kadar olurdu.Hele o gife bayıldım.
- Offline
- Erkek
Kapalı
Eklediğim Dersler
Ders Kategorileri
Yeni Dersler (Tutorials)
- Armor Modelleme
Ekleyen: Dereli - Ücretsiz Zbrush Dersi.
Ekleyen: BurakB - Corona Render ile Salon Görselleştirme
Ekleyen: barcelona1988 - Tek Bir Resimle Nasıl Sinematik Görüntü Ala Biliriz?
Ekleyen: PixlandPictures - After Effects - Script kullanmadan karakter rigleme
Ekleyen: PixlandPictures - 3dsmax landscape_ Making of Part1
Ekleyen: altıneldiven - Oyun yapımı dersleri 5 - Unity3D Sahne Duzeni
Ekleyen: drekon