Karakter- Trol Eybus
Karakter- Trol Eybus
Son karakter çalışmam. Can sıkıntısı ürünü. Kabasını maxta çıkardım. Aslında önceden hazırladığım bir kolu (el kola dahil) önceden hazırladığım bir ayağı ve önceden hazırladığım bir kafayı ilgili bulundukları modellerden söküp aralarını duvar gibi düz poligonlarla birleştirdim sonra z-brushta şekillendirmeye başladım. Daha pek fazla olmadı başlayalı o yüzden şimdilik bu kadar gösteriyorum. Maxtan obj olarak almıştım, bu esnada gözkürelerini silmeyi unutunca onları da almışım. Kürlerden biri de kaymış o yüzden resmin sol tarafında göz biraz dışarı kaymış durumda. Geliştirdikçe buradan devam edeceğim.
[img]http://www.tr3d.com/dosyalar/h7DcP81sK.jpg[/img]
Cvp
[img]http://www.tr3d.com/dosyalar/t94fZR2On.jpg[/img]
Cvp
bence çok iyi abi ya süper z brushmu ?
Cvp
Eline sağlık hoş olmuş,bu her ne ise boynu sıcaktan erimiş sanki:)
Organik başka ama,eline sağlık güzel gidiyo
Cvp
Boyun, bilmiyorum ben böyle beğendim tabi resim çizerken de olur ya insanın gözü çizdiği şeye alışır, kusurlaırnı göremez belki de böyle bir şey (Belki mi, kaç defa başıma geldi paranoyak oldum zaten).
Zaten omzunu da maxta modellerken çok dar yapmışım, şimdi genişletsem kolda abuklular yaratır mıyım diye çekiniyorum. Elleri de küçük kaldı sanırım bunları modeli maxa geri alınca yapacağım.
Kollara damar girmek istedim biraz ama yeterince divide edemiyorum, bu kadar oldu. Eller ve kollar, maxta modellediğim gibi şu anda. Kollar ve ellerdeki detayın tümü de modellenmiş olduğu için şimdi modeli subdivide edince bilgisayarı epeyi kastıracak miktarda poligon çıktı daha da yapmama izin vermiyor.
Sırta da biraz giriştim, poposunu da yarın yapacağım, ödev yapmam lazım. İşte bundan nefret ediyorum başladığın şeyi daha tatmin olmadan bırakmak zorunda kalmak.
Neyse, z-brush model zaten güzel olmaz mı be. Dehşet detay kastırılıyor bu meretle herkeslere tavsiye ederim.
Yorumlar için teşekkür ederim.
[img]http://www.tr3d.com/dosyalar/9EsuSL1HY.jpg[/img]
Cvp
Değiştireceğim demiştim ya ismini, işte değiştirdim. Çok şeytani olmasın istediğimden bu hale getirdim.
[img]http://www.tr3d.com/dosyalar/a01h3c10S.jpg[/img]
Cvp
gayet enteresan oluyor hocam :D
bitmesini bekliyorum
Cvp
Çok iyi gidiyo bence.Sen bu kadar poligonu tekrar maxe atabilicek misin?Ben displacement map olayında tam başarılı olamadım.Sonucu merakla bekliyorum..
Cvp
Sanırım atabileceğim. En azından teorik olarak nasıl yapabileceimi kestirebiliyorum çnceki deneyimlerden. Şu anda poligon sayısı epeyi yüksek, 3 defa subdiv uyguladım. Sorun çıkmadan geri alabileceğimi düşünüyorum. Poligon sayısını yetiremediğim yerlere bölgesel olarak ikincil bir turbosmooth atacağım. Umarım pratikte de işe yarar yoksa boşa gidecek. Bir de bump uygulamak istiyorum ince detayları için.
Bir de bazı arkadaşlar hatalar buldular ama neyse ki reform niteliğinde bir değişim yapılması gerekmiyor. Bi ara düzelteceğim. (Baldırlar, biraz da omuzda)
Cvp
Max içinde vaziyet budur. 2 defa turboslooth yaptım ama gereği yoktu. Yukarıda dediğim gibi ikinci turbosmoothu sadece gereksinimin olduğu yerlere yapsaydım çok daha az poligon olurdu. Bu haliyle 220.000 poligon. 100.000 ile halletmem lazım bence.
[img]http://www.tr3d.com/dosyalar/8qL0o6JUi.jpg[/img]