ram
ram
2 adet 512 ram yani 1024 olabiliyor galiba kullanan arkadaşlar memnunmu render süreleri azalabiliyormu işlemcim 2,4 kullanmamda bir sıkıntı olurmu selamlar
Re:ram
ben kullanıyorum 3 tane 512 mb 400 mhz ddr renderdeki etkisi ddr ise belli oluyor %25 daha hızlı render atıyor ama sdramde bunu bekleme herhalde ram alıcan ama işe yaramaısını istiyorsun haklısın :)
Re:ram
Ram render suresinde cok etki yapmaz asıl calisirken etkisini gorursun. render suresi islemcide biter birde hardware hizlandirici bir grafik kartin varsa etkili olur. Ne kadar yuksek polgon da calisicak isen ram kullanilir ve grafik karti etkili olur bildigim kadari ile boyle. Ama ne kadar fazla ram olursa sistem daha ii olur derim hele 3d calismada cok etkili.
Re:ram
yani senin sorum şumu normalde 512 ram var bi tane daha alıcan render ikiye katlıcakmı yani zaman yarı yarıya düşecekmi düşmez ama faydası olur ne kadar diğer arkadaşın dediği gibi % 20-25 gibi bide ram alıcan da ilk önce bide sen ddr 400 istersin ancak ilk önce anakartının kullanma klavuzuna bak kartın 400 destekliyomu ilk önce bakman gereken bu bence yani 333 ile 400 arasında fiyat farkı artıyo vede boşuna almış oluyosun 400 ü çünkü performansından faydalanamıyosun :)
Re:ram
Unutma ram calisma surecinde faydasini farkedersin. render da %20 lik bir performans bekleme olmaz. Render islemi sirasinda tum yuk (eger grafik karti yoksa ati fire gl vb.) islemciye duser