" Group
" Group
bi sürü nesneyi seçip grup haline getiriyorum group"dan.. çok fazla kullandığım bi komut bu.. ışıklar , mobilyalar vs vs hide layıp sonra tekrar düzeltmeler yapıyorum ... tabi bundan sizene :)
konuya geleyim :P bi objeyi group yaptığınızda içini görememeniz demektir.. yani modifier listesini göremezsiniz bu durumda.. ama bazen bi objeyi grup yaptığımda modifier ına ulaşabiliyorum.. hatta değiştirebiliyorum.. hemde open demeden.. ama bazen olup bazen olmuyor... olması demek benim için çok pratik olması demek :) işime geliyor yani...
peki bu nasıl oluyor.. yanlışlıkla bişileremi basıyorum.. ama group dediğinizde bi seçeneği yokki ?
sevgilerrr
Nilüferrr
Re:" Group
tahmin ettiğim kadarıyla aynı modifier bütün nesnelerde var bu yüzdende görülebiliyo
Re:" Group
aynı nesneden bir sürü olunca gözküyormuş :/ hepsi aynı boyutta ise.. dikkat etmemiştim ...
teşekkürler
Re:" Group
instance li objelerin grubu gösteriyordu modifire i.veya modifier i gruba uyguladıysan...
kolay gelsin..
Re:" Group
Ek olarak:
Grup yerine max´in eski sürümlerinden beri var olan seçilenlere isim vererek yapılan bir gruplama yöntemi var. Bu özellik gerçektende mükemmel kullnışlı. objelerin sub-object modundayken bile parçalarını geçerek isim verebiliyorsunuz.
Mesela daha önce rastgele yerden seçtiğiniz 30 tane vertex var, yada polygon. Bunları tekrar seçmek yerine verdiğiniz isimlerden çağırarak tekrar seçili hale getirebilirsiniz.
Objeler arasındada aynı olay var. Btün objeleri bağımsız harket ettirebildimiz gibi, seçim grubu ile topluca bir düzenlemede yapmak mümkün. İşin ayrıca iyi yanı şu basitçe açıklamaya çalışayım.
küre kutu koni objelerimiz var.
küre+kutu+koni= gruplama yönteminde hepsi birbirleri ile bağlantılı olacaklardır.
bu yöntemde ise
( (küre) (kutu) (koni) ) =seçimgrubu seçim grubu ile topluca bir müdahele, kendi içlerindede bağımsız objeler oluşturur.
bir obje birden faklı seçim grubu içerisinde yer alabilir. Örnek uygulama;
1-salondaki ışıklar
2-1 kattaki ışıklar
3-sahnedediki bütün ışıklar
1-salondaki ışıklara seçim grubu (named selections sets) uygulanırsa bu odadaki ışılar topluca seçilebilir. (kendi aralarında bağımsızdır)
2-1 kattaki bütün ışıklar için bir seçim grubu oluşturulabilir. salondaki ışılar grubu yine saklı kalacaktır.
3- 2 madde nin 1 maddeye göre olan durumu şeklindedir.
main toolbar >>> named selections sets
Soru tam olarak bu değil ancak yararlı olabileceğini düşündüm.
kolay gelsin.
Re:" Group
nilüferr, bende genelde üstüste gruplar yaparak çalışıyorum.bazan alttaki gruplardan birinin içine girip düzeltmeler yaparken yanlıslıkla alt gruplardan birini bozdugumda(ama bunu farketmediğimde),işim bitipde grupları kapattıgımda benzer bir durum oluyor.yani grup ismini sectiğimde grup içerigi secilmesine ragmen ,aynı zamanda içindeki nesneler de görünüyor ve tek tek secilip modify edilebiliyor.bunu düzeltmenin yolu grupları bozup yeniden gruplamak...
Re:" Group
bence selection by name sets yada layer kullanın
Re:" Group
evet layer authocad mantıgında düşününce daha mantıklı bir çözüm.group eskiden kalma bir alışkanlık oldugu için daha kolay geliyor.layer leri de açıkcası üşengeçlikten hiç denemedim.bu da benim eksiğim galiba...
Re:" Group
kalimba+
oz+
Ben de grubu hiç kullanamam, alışmamışım, selection sets çok kullanışlı olduğunu biliyorum ama onu da kullanamadım... Yani illaki layer olacak. :) Eski ama hala kullanışlı bir mantık. Layer deyip geçmeyin..
Bu, bilgisayarda çizimin elle yapılan çizimden farklılaşmaya ilk başladığı yerlerden birisi kabul ediliyor. Yani katmanlar, eskiz kağıdı mantığının bir transferi sayılabilir ama ilk autocad´lerde bir çizgiye verilen vektör bilgisi haricinde ona yüklenen (duvar, kapı, pencere katmanları ile) ekstra "bilgi"nin ilk örneklerinden(miş).
-Ey çizgi, sen bir kapısın! Yıkıl karşımdan şimdi...
Ben archicad´ten ve autocad´ten getirdiğim veya max´te yaptığım işlerde üşenmeden her materyali bir layerda tanımlıyorum..Tavsiye ederim.
Saygılarımla...