max3 te en iyi iç aydınlatma yöntemi
max3 te en iyi iç aydınlatma yöntemi
5er dakika uzunluğunda bina içini gezen videolar hazırlamam gerekiyor.
hep kullandığım yöntem photometric ışıklandırmadır. yanlız bana çok gerçekçi görünmez.
bu tür videolar için daha iyi bir yöntem varmıdır? yoksa photometric lights tekrar gözdenmi geçirmeliyim.
Cvp
sitede başka rendererlar ile alınmış sonuçları incele (galeri) ve işin sahiplerine sor böylelikle nasıl gerçekçi çıktı aldığını kısa yoldan öğrenebilirsin
Cvp
galerideki renderler hep single frame çalışmalar. bir frame için 1-2 saati göze aldığımız çalışmalar yani.
benim sorum 6500 frame lik bir video alırken ne tür bir ışıklandırma ve renderer kullanmamız gerektiği.
Cvp
Bina içi demişsin sanırım iç çalışma yani mobilya falan varmı bilmiyorum ama neyse renderın çözünürlüğü ne kadar olacak bence lighttracer kullanabilirsin bir skylight ekleyip skylight´ın ve diğer ışıkların gücünü biraz kısman gerekir son olarak rays sample ı 120 gibi bir miktar yaparsan çok hızlı render alırsın 250 de kalırsa render süresi uzar 120 yaptığında eğer çözünürlük çok yüksek değilse herhangi birşey farkedilmeyecektirki zaten video içinde bana göre en iyi çözünürlük 1000x800 pixel.
Cvp
1000*800 hangi video formatı , dvd alacaksan 720*576 yeter
Cvp
19 inç ekranda 720 x 576 küçük gelir
Re:Cvp
[quote=39213] Yazan: Seke
19 inç ekranda 720 x 576 küçük gelir[/quote]
Nasıl Yani???
Cvp
pixeller belirginlerşir diyorum ya ne isterse yapar arkadaşım bana göre 1000 x 800 dediğim dedik. :)
Cvp
gerçekçi görünmede photometric ışıkların bir suçu yok, bilakis vray de kullansanız başka render motoru da, en iyi etkiyi photometric ışıklar ile alırsınız, zira gerçek ışığın simule edilmiş halidir. Esas sorun malzemelerin gerçekçiliği ve genel aydınlarmanın eksikliğidir. Klasik yöntemle iyi netice almak gerçekten uzmanlık gerektiren bir iş, oyüzden tavsiyem yine vrayden yana olacak. Eğer hareketli nesneler yoksa sandığınız kadar uzun sürmez renderlar.
Cvp
bazı render sistemleri ışık bilgisini kaydeder. genellikle foton temelli aydınlatma yapan sistemler, eğer sahnenizde hareketli nesneler yoksa ( ki bina içini dolaşırken pek ihtiyacın olmaz sanırım ) ışık haritası dediğimiz ışık hesaplarını ilk render´in başında hesaplayp, sonraki bütün aşamalarda bu hesabı kullanarak, ilk kare dışındaki kareleri ortalama 1 - 2 dk´lik render adımları ile tamamlayabilirsin. ışık haritasının hesabı 10 saat sürse bile sonraki her kare 1 - 2 dk süreceğinden toplamda çok kârlı oluyor :). ama max3 için böyle bir renderer çözümü var mıdır bilmiyorum
final render, mental ray ve brazil bu foton haritasını bir kez hesaplayıp bütün sahnelerde kullanma işini yapıyor.
vray´de benzer bir yöntem kullanıyor ama vray´in sanırım biraz daha tırt. çünkü vrayde foton haritası mantığı ile render pek tercih edilmediğinden ( vray´de foton haritası mantığı pek güçlü değil ) animasyonlar için diğer renderer´lara göre daha zayıf bir performans gösterecektir.