maxi kurarken hangisi seçilmeli
maxi kurarken hangisi seçilmeli
maxi kurup ta açtığımızda karşımıza open gl-software-direct 3d diye 3 seçenek çıkıyor.
benim ekran kartım ati radeon 128mb 64bit.
hangisini seçmem gerekiyor.
ram 256.işlemci de 1700 celeron.(çalışmak güç oluyor tabii bu makinayla:))
şimdiden teşekkürler.
Cvp
http://www.tr3d.com/index.php?id=3dsmax>>yenigelen>>sss
Max kurulumu sırasında ekran kartı özellikleri soruluyor hangisini ayarlamalıyım ?
Eğer ekran kartınız 3D destekli bir kart ise kurulumda OpenGL veya DiretX desteği ile kurabilirsiniz. bu iki seçenekten birini seçerseniz max pencereleri ve render işlemleri sırasında ekran kartınızın özellikleri kulanılacak ve kalabalık sahnelerde rahatlıkla çizim yapabileceksiniz. Eğer ekran kartınız eski model bir kart ise veya bu özellikleri desteklemiyorsa o zaman HEIDI seçeneğini seçmelisiniz. Bu durumda tüm yük bilgisayarınızın işlemcisi üzerine binecektir ve max daha yavaş çalışacaktır.
Eğer kurulum sırasında yanlış bir seçenek seçmişseniz veya OpenGL kullanırken Direct3D´e geçmek isterseniz: windows başlat menüsünden çalıştır komutunu seçerek ekrana gelen pencereye:
C:3dsmax3dsmax.exe -h
yazmalısınız, böylece max açılırken size yine hangi sürücüyü seçmek istediğinizi soracaktır. daha sonra yine max´i programlar menüsünden çalıştırmaya devam edebilirsiniz. Max ayarları kaydedecektir ve diğer açılışlarda yeni seçtiğiniz sürücü cinsi ile açılacaktır. OpenGL hızlı görüntü ve render sağlarken Direct3D daha kaliteli ve pürüzsüz bir görüntü sağlayacaktır, max ile çalışırken aradaki farkı perspektif penceresinden daha iyi anlarsınız.