vertex´i snap´ın yakalama problemi
vertex´i snap´ın yakalama problemi
arkadaşlar 1.resimde görüldüğü gibi bir spline´ım var....vertexler görünmekde....
şimdi ikince resme bakalım...snap toogle´da sadece vertex kısmı işaretli olduğu halde vertexlerin olmadığı yay üzerinde ;snap yakalma işlemi gerçekleştirmekde.... bu nasıl oluyor.????
[img]http://www.tr3d.com/dosyalar/fPtk12g92.jpg[/img]
yardımalrınız için şimdiden teşekkür ediyorum....
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
Bunun neresi sorun anlamadım. Sadece gördüğün snap şekli oluşuyor. Orasını zaten taşıyamıyorsun. O şeklin oluşmasının sebebi eğimli yüzeylerde interpolasyon değerine göre parçalar oluşması ve üretien noktalarıda tutmak istemesi. Onuda istemiyor isen vertex yerine endpoint kullanacasın. Bu interpolation ile üretien ek parçaları yakalamaz.
Kolay gelsin.
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
interpolasyondan şüpheleniyordum...
..abi sağol,,teşekkür ettim....
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
tutankmn19 saniyorum kalimbanini cevabi yeterince acik.
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
nacho hocam yardım istediğim soru bu değil .."snap ve kullanım parametreleri" hakkındaki bir başlık ile sorulu...ilgi göstermen beni onurlandırdı sağolasın..
ama dediğim gibi forumda orta kısımlarda "snap ve kullanım parametreleri "konu başlığı altında.
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
O konuya cevap verileceğini sanmıyorum Orhan. Ben 3-5 satır bişey yazmak istemiyorum. O konu incelenmesi gereken, resimlerle desteklemesi gereken bir sonu. Sana 3D snap´in kullanmının yeterli olduğunu daha önecede söylemiştim.
Interpolasyon kelimesinin araları doldurma gibi bi çevrimi var. Diyelimdki elinde 500X500px ´lik bi resim var ve sen bunu 1000X1000 yaptın. Sonuçta program onu genişletti ve aradaki 500X500=250000 px´li kendisi oluşturdu. Bu bir interpolasyondur. İnterpolasyon varolan bir bilgiyi kullanarak, bilgi oluşturmaktır diyebiliriz. Eğimli bir yüzeyin oluşabilmesi için normalde yüzlerce belkide binlerce nokta gerekir. Bunun yerine bu eğimli yüzeyler birbirine ekli parçalardan oluşturuluyor. Bu sayede eğimli yüzey oluşturuluyor. Bu değeri bide yeterli olan seviyede tutmamızda fayda var.
Aynı olay 3d olan objeleri oluştururkende geçerli alında. Bir silindir normalde 16 parçadan oluşuyordu sanırım yan tarafları. 16 parça ile bu silindirin bu şekilde pürüzsüz olması mümkün değildir. Max bunu yalancı yüzeylerle yumuşak (smoot) olarak gösterir. Buna da interpolasyon diyebiliriz.
Bi animasyon yapıyorsun ve iki anahtar tanımlıyorsun. Aradaki konumlar otomatik hesaplanıyor. Buda bir intepolasyondur.
Bulunduğun yerden gideceğin yere doğru yürüyorsun. Hesapladığın şey sadece bulunduğun yer ve gideceğin yer. aradaki adımların bu işlemi yaparken kendiliğinden oluşuyor.
Olaylar böyle işte :) Normalde interpolasyon değerini iyi ayarlamak gerekiyor. Sahnede az bir yüzey olsa eyvalla. Ama bir sürü model bu şekilde oluşturulursa damlaya damlaya göl oluyor :)
Kolay gelsin.
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
kalimba hocam sğolasın teşekkür ediyorum..ve fakat interpolasyonun ne olduğunu,,,bir çemberin hakikatte sonsuz bir çokgen olduğunu;bir fonksiyonu bilgisayarda çizerken; eğrisel dediğimiz fonksiyonun oluşumunun birbirine çok yakın ve çok fazla sayıda noktaların,, düz bir doğru ile birleştirilerek,,, bu eğrisel yüzeyin oluşturulduğunu;
eğrisel bir yüzeyin üzerinde ki noktalrın birbirine yakınlığına bağlı olarak "yukarıda açıklandığı gibi" eğrisel yüzeyin pürüzsüzleştiğini....gerçek dünyada bir eğrisel yüzeyin asla varolmadığı ve fakat matematiksel dünyada bu eğrisel yüzeye giden yolun "diferasiyel denklemler teorisi = sonsuz küçüklükler ve sonsuz büyüklüklerle yapılan işlemler" vasıtasıyla sağlandığını bilmekteyim..
abi teşekkür ettim sağolasın...
Re:Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
[quote=11992]
eğrisel bir yüzeyin üzerinde ki noktalrın birbirine yakınlığına bağlı olarak "yukarıda açıklandığı gibi" eğrisel yüzeyin pürüzsüzleştiğini....gerçek dünyada bir eğrisel yüzeyin asla varolmadığı ve fakat matematiksel dünyada bu eğrisel yüzeye giden yolun "diferasiyel denklemler teorisi = sonsuz küçüklükler ve sonsuz büyüklüklerle yapılan işlemler" vasıtasıyla sağlandığını bilmekteyim. [/quote]
[G2] sıyırmış bu yaw. Altı üstü bi çizgi orhan[G1]
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
sıyırcak bir şey yok...bu işin gerçekliği budur..
bugün "isaac newton" sayesinde (paraboller,hiperboller,parçalı ve parçasız tüm fonksiyonlar,eğrisel yüzeyler) üzerinde işlem yapıp onları tanımlayabiliyoruz..max´de iki noktaya tıklayarak çizdiğimiz..tüm spline´lar...
max´de bir spline´ın uzunluğuna ulaşabiliyorum mesela;işte bunu isaac newton´a borçluyuz...
kalimba hocam max´in aslında bir matematik havuzu olduğunu benden daha iyi biliyorsundur muhakkak.... bu yaklaşımını anlamış değilim....
kalimba hocam amacım kesinlikle saygısızlık değildir...
saygısızlık ettiysem özür dilerim...tıp..
Cvp:vertex´i snap´ın yakalama problemi
Bu yaklaşımın daha önce bi yerdede yazmıştım. Bu işi eğlenceli bulmamla alakalı. Bence sende gevşe biraz :)
Yaptığımız işlemler daha önceden bilinemeyaceğine göre, yığınla poygon ve çizgileri sapıtmadan yöneten bir sistemin tabiki bi mantığı olmalı :)